HABERLERİFTARLAR

’10. Geleneksel BESADER İftarı’ Yapıldı

BALKAN GÖNÜLLÜLERİ BESADER İFTARINDA BİRARYA GELDİLER…

BESADER, her yıl yapmakta olduğu iftar programlarının 10.’sunuda yine Balkan gönüllülerini bir araya getirdi. 17 Mayıs Perşembe günü, İnsan ve Medeniyet Hareketi’ne ait Bahariye Mevlevihanesi’nde verilen iftar yemeğine; Türkiye’de okumakta olan Balkanlı öğrenciler ve Balkan gönüllüleri katıldı.
İftar saatine yakın gelmeye başlayan misafirleri BESADER Başkanı Semih Şenkardeşler ve yönetim kurulu üyeleri karşıladılar.

DİB Bayrampaşa Yeşil Cami Kur’an Kursu Hocası, Gostivarlı, Sebahattin İbiş hoca efendinin Kur’an tilâveti ile başlayan program, BESADER yönetim kurlu başkanı Semih Şenkardeşler’in selamlama konuşmasıyla devam etti. Şenkardeşler konuşmasında; Balkanlardan çok sayıda öğrencinin Türkiye’ye okumaya geldiğini ve söz konusu öğrencilerin ilgi, destek ve yardıma ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Bu manada BESADER’in önemli bir görev üstlendiğini dile getiren Şenkardeşler, daha çok sayıda gence ulaşabilmek ve onlara kol kanat gerebilmek adına BESADER’in imkânlarını arttırmaya gayret etmeliyiz, dedi.

Türkiye’de 12000 kadar Balkanlı öğrenci olduğunu belirten Şenkardeşler, BESADER olarak ancak bunların 2000 kadarına ulaşabildiklerini, 200 kadarına da burs verdiklerini söyledi. Şenkardeşler, Balkan gönüllülerini BESADER’i güçlendirmeye ve hep birlikte daha çok öğrenciye sahip çıkamaya davet etti.
Akşam ezanının okunması ile birlikte önce iftar yemeği yendi. Bu arada BESADER’in kuruluşundan bugüne kadar yaptığı faaliyetleri özetleyen bir slayt gösterimi de yapıldı.
İftar yemeğini müteakip, misafirler akşam namazı için mescide geçtiler.

Namaz sonrası misafirlere çay ikram edildi. Bu arada Balkanlı öğrenciler hem kendi aralarında hem BESADER yöneticileriyle hem de Balkan gönüllüleriyle sohbet etme ve kaynaşma zemini buldular.

Coşkulu ve samimi bir havada geçen iftar programı yatsı namazına kadar devam etti.