BANNERHABERLER

2019-2020 Dönemi Tanıtım ve Açılış Programı Yapıldı

26 Ekim Cumartesi günü, yeni eğitim-öğretim döneminin(2019-2020) başlaması münasebetiyle, derneğimiz yemekli bir tanıtım ve açılış programı düzenledi.

İMH Bahariye Mevlevihanesi’nde; Balkanlı Öğrencileri ve Balkan gönüllülerini buluşturan programa, Fatih Belediyesi’nin katkıları ile verilen akşam yemeği ile başlanıldı.

Yemeğin ardından, Bursa Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinde Doktora öğrencisi İbrahim Yusuf Tefik, Kur’an-ı Kerim’den bir bölüm okudu.

Kur’an tilavetini müteakip, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Faültesi Doktora öğrencisi Mümün Ali, ünlü halk ozanımız Yunus Emre’ye ait, ‘İlim İlim Bilmektir’ isimli şiiri seslendirdi. Ardından, ölüm yıldönümü münasebetiyle, Alija İzetbegoviç’in hayatı, mücadelesi ve fikriyatına ilişkin bazı anekdotlar anlattı.

Konuşmanın ardından BESADER Başkanı Semih ŞENKARDEŞLER kürsüye gelerek bir selamlama konuşması yaptı ve yeni dönemle alâkalı BESADER’in yapmayı planladığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Program çerçevesinde BESADER’in, 2019-2020 Dönemi eğitim faaliyetlerine dair detaylı bilgileri; Erkek Öğrenciler adına, Mümin Ali; Kız Öğrenciler adına ise Hanımlar Komisyonu Başkanı Vafira Lami yaptı.

Yeni döneme dair yapılacak çalışmalar hakkındaki bilgilendirmenin ardından, geçen yıl derneğimizde yapılan “Python ile Yazılıma ve Yapay Zekâ Giriş” kursunda hocalık yapan, Sabancı Üniversitesi Asistan Doktora öğrencisi Artrim Kjamilji ‘Python ile Yazılıma ve Yapay Zekâ Giriş’ ile ilgili bir sunum yaptı. Kjamilji, hem bu yıl devam etmesi planlanan kurs hakkında bilgi verdi, hem de yapay zekânın kullanım alanları hakkında çarpıcı bilgiler verdi.

Sunumun ardından, geçen yıl yapılan ‘Python Yazılım Kursu’na katılan ve kursu başarıyla bitiren öğrencilere başarı belgeleri ve sertifikaları takdim edildi.

Program, BESADER Müdürü Orhan KITAY’ın yaptığı dua ile sona erdi.

[ngg src=”galleries” ids=”41″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]