BESADER

BAŞKANIMIZIN MESAJI

BESADER Neler Yapıyor?

2009 yılında kurulan BESADER, kuruluşundan bu yana Balkan ülkelerinden başarılı öğrencileri seçerek Türkiye’deki Lise ve Üniversitelere burslu olarak yerleştiriyor ve eğitimlerini başarı ile tamamlamalarına yardımcı oluyor.

BESADER olarak aşağıda belirttiğimiz alanlarda öğrencilerimize destek olmaya çalışıyor ve onların eğitim hayatı boyunca yanlarında olmaya çabalıyoruz.

* Türkiye’de okumakta olan ihtiyaç sahibi Balkanlı öğrencilere burslar veriyor, kalacak yer sağlıyor ve sağlık problemleri konusunda destek oluyoruz.

* Öğrencilerin iyi yetişmiş fertler olarak ülkelerine dönmeleri için; eğitim seminerleri düzenliyor ve okudukları branşlarda staj yapmalarına yardımcı oluyoruz.

* Öğrenciler arasında futbol, masa tenisi, yüzme, piknik gibi sportif etkinlikler düzenliyor, öğrencilere ülkemizin tarihi ve turistik yerlerini gezdiriyoruz.

* Ülkemizin değişik illerinde okumakta olan Balkanlı öğrencileri yaz ve kış aylarında yaptığımız kamplarda bir araya getiriyor, kaynaşma ve tanışmalarına öncülük ediyoruz.

* Düzenlediğimiz kamplarda Balkanlardan davet ettiğimiz akdemiysen ve toplum önderlerine seminerler verdirerek Balkanlı öğrencilerle tanışmalarına aracılık ediyoruz.

* Kız öğrencilerimizle Hanımlar Komisyonumuz öncülüğünde; seminerler, kamplar ve gezi programları gerçekleştiriyoruz.

* Her ay düzenlediğimiz Yemekli Ülke Tanıtım Programlarında Balkan gönüllüleriyle öğrencilerimizi buluşturuyor, halkımızın Balkan ülkelerini daha yakından tanımalarını sağlıyoruz.

* Yazları, ilköğretimi bitirmiş veya son sınıfta okuyan başarılı Balkanlı öğrencileri Türkiye’ye getirerek Kültür-Gezi Kampları düzenliyor ve içlerinden seçtiğimiz öğrencilerin Liseyi Türkiye’de okumalarına öncülük ediyoruz.

* Yurt içinde veya yurt dışındaki kardeş S.T.K.’larla ortak çalışmalar yaparak ülkemizde okumakta olan misafir öğrencilerin sorunlarına çözümler üretiyor ve gerekli kurumlarla paylaşıyoruz.

* Gezmek, tedavi olmak veya ticaret sebebiyle ülkemize gelen Balkanlı dostlarımıza ücretsiz rehberlik ve danışmanlık yapıyoruz.

BESADER Başkanı Semih ŞENKARDEŞLER