BANNERETKİNLİKLERİFTARLAR

’11. Geleneksel BESADER İftarı’ Yapıldı

BESADER, her yıl yapmakta olduğu iftar programlarının 11.’sinde yine Balkan gönüllülerini bir araya getirdi. 11 Mayıs Cumartesi günü, İnsan ve Medeniyet Hareketi Bahariye Mevlevihanesi’nde verilen iftar yemeğine; Türkiye’de okumakta olan Balkanlı öğrenciler ve Balkan gönüllüleri katıldılar.

İftar saatine doğru gelmeye başlayan misafirleri, BESADER Başkanı Semih Şenkardeşler ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladılar.

İftar yemeği öncesinde kısa bir program yapıldı. Balkanlı öğrencilerimizden Emin Harapoviç’in Kur’an tilâveti ile başlayan program, BESADER Yönetim Kurulu Başkanı Semih Şenkardeşler’in selamlama konuşmasıyla devam etti.

Şenkardeşler konuşmasında; yurt dışından çok sayıda öğrencinin Türkiye’ye okumaya geldiğini, Balkanlı öğrencilerin de toplamda önemli bir yekûn tutuğunu söyledi. Bu manada BESADER’in mühim bir vazife üstlendiğini dile getiren Şenkardeşler; ‘…daha çok sayıda gence ulaşabilmek ve onlara kol kanat gerebilmek adına BESADER’in imkânlarını arttırmaya gayret etmeliyiz, çünkü söz konusu öğrenciler, ailelerinden ve ülkelerinden uzakta, bizim ilgi, destek ve yardımlarımıza muhtaçlar. O nedenle, BESADER’e desteğiniz arttığı oranda, bizim de daha fazla Balkanlı gence kol-kanat germemizi sağlamış olacaksınız’ dedi.

BESADER Başkanı Semih Şenkardeşler’in konuşmasını müteakip, Boşnak İlâhi Gurubu sahneye geldi. Grup; çok güzel Boşnakça ilâhiler seslendirerek, programa renk kattılar.

İftar için ezan okunmadan önce, BESADER’in kuruluşundan yaptığı faaliyetleri özetleyen bir slayt gösterimi de yapıldı.

İftar saatinin girmesiyle birlikte, Bursa Uludağ Üniversitesi Doktora Öğrencisi İbrahim Tefik akşam ezanının okudu ve hep birlikte iftar yapıldı.

İftar yemeğini müteakip, Orhan KITAY hocamızın yaptığı dua ile program sona erdi.

Bu arada Balkanlı öğrenciler hem kendi aralarında, hem BESADER yöneticileriyle, hem de Balkan gönüllüleriyle sohbet etme ve kaynaşma fırsatı buldular.

Coşkulu ve samimi bir havada geçen iftar programı yatsı namazına kadar devam etti.