AYLIK BULUŞMALARHABERLER

BESADER, Balkan Gönüllüleri ve Öğrenciler Buluşması

BESADER, BALKANLI ÖĞRENCİLER VE BALKAN GÖNÜLLÜLERİ BULUŞMASI YAPILDI

Balkan Müslümanları ile Yardımlaşma Dayanışma Gençlik ve Spor Derneği(BESADER), olarak; yeni bir ‘Balkanlı Öğrenciler ve Balkan Gönüllüleri’ buluşmasını daha gerçekleştirdik.

28 Aralık Cuma akşamı, İMH Bahariye Mevlevihanesi’nde gerçekleşen programa, öğrenciler ve gönüllülerden oluşan davetliler katıldılar. Öğrencileri ve Balkan gönüllülerini buluşturan gecede, önce Eyüp Belediyesi’nin katkıları ile verilen akşam yemeği yenildi.

Yemeğin ardından sahneye gelen, ilahiyatçı, şair ve televizyon programcısı Yusuf ÖCALAN, Hz. Peygamber(sav) ve Gençlik konulu bir sunum yaptı. Konuşmasında Sahabe(ra) neslinin genç kahramanlarından çarpıcı örnekler veren hocamız, şu görüşleri dile getirdi:

“Hz. Peygamber(sav), İslâm toplumunun şekillenmesinde, İslâmî değerlerin yaşanmasında ve yayılmasında gençlere büyük görevler vermiştir. Onların cesaret ve enerjilerinden gereği gibi yararlanmak için, her şeyden önce gençlerin kendine güvenli, sağlam bir kişilik geliştirmelerine imkân sağlanmasının önemini çok iyi biliyordu. Peygamberimiz, sorumluluk gerektiren en yüksek görevlere hazırlanmalarını, gençliğin tabii hakkı ve toplum yararının bir gereği olarak görüyordu. Bundan dolayı gençlere özel ilgi gösteriyor ve onları sürekli teşvik ediyordu. O dönemde görev ve sorumluluklarının bilincinde olan kumandanlar, âlimler ve hâkimler yetişmişse, bu ancak Hz. Peygamber (asm)’in yardımı, ilgisi ve teşviki sayesinde olmuştur.
Hz. Peygamber (sav), gençlerin ilim alanında yetişmesine büyük önem vermiştir. Zekâ ve kabiliyetine güvendiği gençlerin ilimde uzmanlaşmaları için bütün engelleri kaldırmış, başkalarına göstermediği müsamahayı gençlere göstermiştir
Hz. Peygamber (sav), vahiy kâtiplerini genellikle gençler arasından seçmiştir. İslâm’a davet mektuplarını da gençlere yazdırmıştır. Bazı gençleri de, Süryanice ve İbranice gibi, o gün için çok ihtiyaç duyulan yabancı dilleri öğrenmeye teşvik etmiştir. Bu konuda, kendisiyle Yahudiler arasında elçilik yapmak üzere Zeyd b. Sabit’i görevlendirmiştir. 
Yine O (sav), gençlerin fetva vermesine müsaade etmiştir. Kendisi henüz hayatta iken bulunduğu çevrede gençlerin fetva vermesine izin vermiş olması, Hz. Peygamber’in gençleri ilme nasıl teşvik ettiğinin açık bir göstergesidir. O’nun fetva vermelerine izin verdiği gençler arasında Hz. Ali, Abdurrahman b. Avf, Abdullah b. Mesud, Zeyd b. sabit, Muaz b. Cebel gibi isimler bulunuyordu.”

Program, BESADER gençlik sorumlusu Mümin Ali’nin seslendirdiği güzel bir şiirin ardından, BESADER Müdürü Orhan KITAY’ın yaptığı dua ile sona erdi.

[ngg src=”galleries” ids=”19″ display=”basic_thumbnail”]