ETKİNLİKLERİFTARLAR

BESADER 9. İftar Buluşması

BESADER 9. İFTAR BULUŞMASI

Balkan dostları ve Balkanlı öğrenciler, Besader’in geleneksel olarak düzenlediği 9. İftar Programında bir araya geldiler.
Eyüp Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan iftar programına bayan ve erkek olmak üzere 500 civarında öğrenci ve Balkan gönüllüsü katıldı.
Sunuculuğunu Dr. Bernard Tahirbegolli’nin yaptığı iftar programı, doktora öğrencisi Halil Mulaj’ın Kur’an-ı Kerim okuması ile başladı. Ardından Mart ayında Ankara’da gerçekleştirilmiş olan 9. Kış Kampı ile ilgili bir video gösterimi yapıldı.
İftar saatinin girmesi üzerine lise öğrencisi Besard Goravelli’nin okuduğu ezan ile oruçlar açıldı ve iftar yemeğine geçildi. Eyüp Belediyesi’nin ikramı olan iftar yemeğinden sonra Orhan Kıtay güzel bir dua yaptı.
Daha sonra selamlama konuşması yapmak üzere kürsüye gelen Besader Başkanı Yunus Torpil, tüm katılanlara teşekkür ettikten sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Balkanlarda yoğun bir İslam’a dönüş var. Bu durum birilerini rahatsız ediyor. Birkaç gün önce Sırbistan’da yeni yapılmakta olan bir cami yıkıldı. Fakat onlar bilmiyorlar ki, cami yıkmakla İslam’ın önü kesilemez. Osmanlıdan sonra Balkanlarda yüzlerce camiyi yıktılar, yaktılar, İslam’ın kökünü kazımak istediler, muvaffak olabildiler mi? Allah’a hamdolsun! Bugün Balkanlardaki camilere giderseniz cemaatin çoğunluğunun gençlerden oluştuğunu görürsünüz. Bazı Balkan ülkelerinde yeni İHL’lerinin açılmasına izin verilmiyor. Fakat Müslüman halk mevcut okulların şubelerini açarak bu engeli aşmaya çalışıyor. Ben aynı zamanda Maarif Vakfı’nın da Yönetim Kurulu üyesiyim. Çok yeni kurulmuş olan bir vakıf olmamıza rağmen inşallah bu yıl 5 Balkan ülkesinde açacağımız okullarla eğitime başlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda inşallah tüm Balkan ülkelerinde onlarca okul açacak ve bugüne kadar Balkanlardaki Türkiye sempatisini kullanarak oralara yerleşmiş olan Fetö artıklarını Balkanlardan söküp atacağız.

Besader, yaptığı çalışmalarla Türkiye’de okumakta olan 1500 Balkanlı öğrenciye ulaşmış bulunmaktadır. Bu öğrencilere yönelik kamplar, seminerler, geziler düzenlemekte; 200 kadar öğrenciye de eğitim yardımı ve burs vermektedir. Bunların her biri yarınların Balkanlarında inşallah söz sahibi olacaklar. Gerek burada okumakta olan öğrencilere sahip çıkmak gerek Balkanlardaki yeni yeni gençlere ulaşabilmek için tüm katılımcılardan Besader’e sahip çıkmalarını bekliyorum. İnşallah Balkanların geleceği bugünlerden daha iyi olacak.”