AYLIK BULUŞMALARETKİNLİKLERHABERLER

BESADER 2018-2019 Dönemi Açılış Programı

BESADER 2018-2019 DÖNEMİ AÇILIŞ PROGRAMI YAPILDI

BESADER; ‘2018-2019 Yeni Eğitim Öğretim Dönemi’nin başlaması münasebetiyle, 20 Ekim Cumartesi günü, İMH Bahariye Mevlevihanesi’nde açılış programı düzenledi. Balkanlı öğrencileri ve Balkan gönüllülerini buluşturan gecede, önce Eyüp Belediyesi’nin katkıları ile verilen akşam yemeği yenildi.

Yemeğin ardından, Abdülaziz Uluslararası Kur’an-ı Kerim Hafızlığı, Tilâveti ve Tefsiri Yarışması’nda birincilik ödülü alan Emin HRAPOVİÇ, Kur’an-ı Kerim’den bir bölüm okudu. Hrapoviç’e bu başarısından ötürü BESADER adına, bir önceki dönem Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Rıdvan Sancaklı plaket takdim etti.

Kur’an tilavetinin ardından BESADER Başkanı Semih ŞENKARDEŞLER kürsüye gelerek bir selamlama konuşması yaptı. Yeni dönemle alâkalı BESADER’in yapmayı planladığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Şenkardeşler, yeni döneme yeni ve ferah bir mekânla başlayacaklarının müjdesini verdi. Önümüzdeki ay itibarıyla BESADER’in yeni merkezine taşınacağını belirten Şenkardeşler, ‘Öğrencilerimizi, sohbet edebilecekleri, ders çalışabilecekleri, toplantılar ve seminerler yapabilecekleri böylesi cazip bir mekânı şenlendirmeye ve canlandırmaya davet ediyoruz’ dedi.

Daha sonra BESADER’in yeni merkezinden görüntülerin yer aldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Programa öğrenciler de hazırladıkları ezgileri seslendirerek katkı yaptılar ve geceye renk kattılar.

Program çerçevesinde BESADER Yönetim Kurulu üyelerimizden M. Fatih PEHLİVAN da bir konuşma yaptı. Pehlivan, konuşmasında; BESADER’in geçmiş dönemde yaptığı hizmetlere atıfta bulunarak, İmam Hatip liselerine ve üniversitelere öğrenci yerleştirilmesi, öğrencilerimize burs verilmesi, kış ve yaz kampları yapılması, rehberlik hizmetleri, Balkan bölgesine ziyaretler yeni dönemde de hız kesmeden devam edecek inşallah, dedi. Bunlara ilaveten, BESADER’in çıkaracağı aylık dergi üzerinde çalışmaların devam ettiğini, ayrıca ihtiyaç duyulan kursların ve derslerin de bu yeni dönemde hayata geçirileceğini, okuma guruplarının ve bölge masalarının oluşturulmasının hedeflendiğini dile getirdi.
Gençlerin ilmî, fikrî ve ahlâkî olarak kendilerini geliştirmelerinin önemine dikkat çeken Pehlivan, konuşmasına şöyle devam etti; ‘Üç imparatorluğa başkentlik yapmış bir şehirde bulunduğumuzu unutmayalım, buradaki imkânları değerlendirelim. Mümkünse birden fazla sahada eğitim alarak en az iki diploma sahibi olmaya çalışalım. Balkanlarla ilgili araştırılmaya muhtaç, üzerinde çalışmamız gereken çok alan var. Mutlaka kısa ve uzun vadeli hedeflerimiz olsun’.
Pehlivan, konuşmasında; ‘Balkanizasyon diyebileceğimiz menfi bir yaklaşıma da dikkat çekti ve kendi içimize kapanarak, parçacı düşüncelerle sadece Balkanları konuşmanın, yalnızca Balkanlarla ilgilenmenin de isabetli olmadığını, farklı coğrafyaları, kültürleri ve insanları tanımak gibi önemli bir zenginlikten kendimizi mahrum etmemeliyiz’ dedi.

Program, BESADER Müdürü Orhan KITAY’ın yaptığı dua ile sona erdi.